Saturday, January 29, 2011

Bunting (sample)

*Pink

*Ungu

*Peach

*Hijau

*Biru

Banner kahwin (sample)

*Pink

*Biru

*Hijau

*Peach

*Ungu

Kad jemputan kahwin (sample)

Sample kad jemputan kahwin pelbagai warna yang saya design dengan menggunakan Photoshop. Ni contoh saja, tapi nama dan tarikh yang sebenar. Tuan punya nama pun tak tahu. Hehe... 

*Pink

*Biru

*Hijau

*Peach

*Ungu

Thursday, January 27, 2011

Poster

Ini poster yang saya design untuk blog ni. Maksud Simple and Smart tu ialah, design saya ni sebenarnya simple tapi smart la bagi saya. Tak tahulah bagi anda bagaimana.... Saya tak nak komen lebih-lebih, biar anda yang menentukannya...

Sekiranya ada yang berminat untuk meminta saya design sesuatu atau apa-apa sekali pun, bolehlah tinggalkan mesej di blog ini atau pun email terus pada saya. Harga boleh dirunding.. =)

Saturday, January 22, 2011

Birthday Card

Ini satu percubaan pertama saya design birthday kad dengan menggunakan Photoshop CS5 dan Photoscape.

Wednesday, January 19, 2011

Banner hiasan

Design ini hanya menggunakan software biasa iaitu Photoscape. 



Design Kad Puasa dan Raya 2010

Saya juga secara sukarela dan secara suka-suka mencuba untuk design kad puasa dan raya pula. Tapi kadnya simple sajalah. Maksud simple disini ialah, saya hanya menggunakan software Photoshop dan photoscape. Saya gabungkan keduanya menjadi satu. Tak sangka pula ada yang berminat untuk minta saya buatkan kad raya mereka. Dibawah ni ada beberapa design kad yang saya reka sesuka hati dan yang telah ditempah oleh mereka yang berkenaan pada hari raya tahun lepas. 
















Tuesday, January 18, 2011

Pamplet

Ini pula design untuk pamplet. Saya hanya menggunakan Microsoft Publisher 2007. Inilah hasilnya....


*Design 1


*Design 2

Business card

Ini adalah hasil pertama saya yang ditempah oleh kakak ipar saya sendiri untuk bisnes dia. Dan dia telah pun menggunakannya untuk diberi kepada customer. Saya sendiri pun tak dapat simpan satu copy kad ni. Tak tahulah sama ada ada lagi ke tidak sekarang ni. Ngeee....


*Saya design kad ni menggunakan software Photoshop CS4.

Salam perkenalan...

Assalamualaikum...

Selamat datang ke blog saya yang baru saja dibina ini. Azz Graphic Design nama diberi. Azz di ambil sempena nama saya.. Saya ni bukan pandai sangat nak design-mendesign ni tapi sekadar ingin cuba mengasah bakat terpendam dalam diri ini. Chewah! Ayat tak boleh blah! Ngee...

Oleh kerana saya memang tiada apa-apa yang hendak dibuat sejak saya habis belajar setahun yang lepas, masa yang terluang dan terbuang saya isi dengan aktiviti ini. Apa yang saya belajar memang tak ada kena mengena dengan apa yang saya minat, nak buat macamana kan... Apa yang diinginkan tak kesampaian, jadi saya belajarlah sendiri sorang-sorang, godek-godek lappy dan software-software yang berkenaan dengan grafik. Apa saja software yang berkaitan grafik semua saya cuba, daripada Adobe Photoshop, Illustrator, Photoscape, Photoshine, Picasa dan apa saja software yang boleh digunakan secara online dan offline. Sekadar untuk suka-suka. Itulah ceritanya...  Jadi tujuan saya buat blog ni ialah untuk berkongsi minat dengan mereka-mereka yang sama minat dengan saya ni. Maka, sesiapa yang sudi share dengan saya tentang grafik, design dan sebagainya, bolehlah share disini. Ilmu itu untuk sepanjang hayat. Sekian intro dari saya...
Wassalam..

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Web Informer Button